Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cara Gampang Menyiapkan Tempoyak teri Lezat

Tempoyak teri. Tempoyak atau tempuyak adalah masakan yang berasal dari buah durian yang difermentasi. Tempoyak merupakan makanan yang biasanya dikonsumsi sebagai lauk saat menyantap nasi. Resep Tempoyak Teri Pete khas Ma.

Tempoyak teri Sebagai seorang yang "Gila Tempoyak" , saya di sini ingin memperakui bahawasanya , #Tempoyak buatan kukubesihir diberi nama "Sambal Tempoyak Oven Besi Kg Batu Buaya" memang Gred A++. Dikatakan juga keenakan gulai tempoyak sebenarnya terletak pada tempoyaknya, cukup masam tempoyak sedaplah Saya mula belajar makan Masak Tempoyak hanya selepas berkahwin. The plankway pier which was already in a broken state was further devastated. Anda dapat membuat Tempoyak teri memanfaatkkan 6 bahan dan 6 langkah-langkah. Inilah cara memasaknya.


Tempoyak teri

Bahan yang dipake memasak Tempoyak teri

  1. Gunakan 1/4 >> tempoyak.
  2. Siapkan >> Cabe rawit.
  3. Anda memerlukan 4 siung >> Duo bawang.
  4. Gunakan 1 ons >> Ikan teri.
  5. Anda memerlukan >> Gula(jika perlu).
  6. Siapkan >> Minyak goreng.

It has since been repaired, and is now looking even better. Tempoyak is rarely eaten on its own, but it is often incorporated into curry-based dishes or served as an accompaniment to vegetables and rice. Like many other fermented Asian condiments. Sambal goreng teri Medan adalah pilihan menu tempoyak saya, karena sangat mudah dibikin, dan kebetulan semua bahannya ada di kulkas.

Caramemasak Tempoyak teri

  1. Panas minyak, masukan ikan teri..
  2. Angkat ikan teri, kemudian masukan duo bawang yang sudah diiris halus..
  3. Jika sudah harum, masukan tempoyak dan cabe rawit.
  4. Masukan sedikit gula, jika perlu..
  5. Aduk sampai semua tercampur rata..
  6. Cek rasa. Kemudian sajikan.

Browse the user profile and get inspired. Löydä HD-arkistokuvia ja miljoonia muita rojaltivapaita arkistovalokuvia, -kuvituskuvia ja -vektoreita Shutterstockin kokoelmasta hakusanalla Ikan Bilis Masak Tempoyak Traditional Popular. Tempoyak yang telah difermentasi, cocok untuk dibuat sambal. Karena asam dan masih ada rasa manisnya. Sambal tempoyak biasanya dipadukan dengan ikan Teri, ikan mas, ikan mujair, ikan patin.